Recycling kunst; Bert Klaver in Galerie Mildam


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 12 oktober 2018 tot en met 16 december 2018. De eerstvolgende keer is op 16 november, 2018 14:00

  • Locatie: it Alde Tsjerkje
  • Categorieën:
  • Toekomstige data:

Bert Klaver , geboren 15-6 1943 te Joure , is actief in de kunstwereld sinds 2008. Hij heeft zijn opleiding tot teken- en handenarbeid leraar in de jaren 60 behaald maar sinds die opleiding niet praktiserend omdat hij gekozen heeft voor een ander werkzaam leven in het onderwijs.

Na zijn pensionering is Bert actief beeldend bezig door het maken van o.a. objecten. Hiervoor gebruikt hij restmateriaal uit o.a. de industrie : lood/zink/koper/metaal/glas. Ook gebruikt hij materiaal uit de natuur o.a. steen, mineralen, vulkanisch materiaal, zand, kolengruis, verbrand hout/strandvondsten/resten van schedels.

 

Zijn werk valt onder de kunststroming: “art trouvé ”. Zelf noemt hij het liever “recycling kunst”.
Dikwijls werkt hij vanuit een thema. Zie hiervoor zijn web-site: www.bertart.nl Deze site is gedateerd maar geeft een indruk van zijn werk en gedachten. Zijn werk kun je goed plaatsen in een kamer of kantoor omdat het een bescheiden formaat heeft.

Het werk van Bert is te zien bij Galerie Mildam, van 7 oktober t/m 16 december, Schoterlandseweg 37, 8454KB Mildam. Openingstijden: vr-, za- zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. Elke eerste zondag van de maand is er Open Huis dan zijn alle kunstenaars zelf aanwezig.