Galerie Mildam-Papierkunst

Canan Topaloglu-Hermans is van Turkse afkomst en woont al een paar jaar in Aldeboarn. Zij heeft een Grafische opleiding gevolgd in Ankara en oa lessen aan The Art Student League, New York. Canan werkt het liefst met papier in al zijn verschijningsvormen. Haar werk bestaat uit 3 onderdelen.

Recycled filtreerpapier van bananenbladvezels, theezakjes. Deze theezakjes worden gedroogd en aan elkaar genaaid, zo ontstaat een soort patch werk dat dan lijkt op een tapijt, een schilderij of een 3D object.
Ook wordt papier gevouwen. Hergebruik van bv. enveloppen, inpakpapier, brieven, kranten enz. Deze worden soms beschilderd, gevouwen tot geometrische vormen en vervolgens aan elkaar genaaid.
Dan het grafische werk. Hierbij gebruikt Canan afwisselend lino-, mono- en frottage technieken. Dit kan een collage worden of verschillende prints aan elkaar genaaid maar altijd een middel om het verleden en het heden uit te drukken.

Canan gebruikt geen lijm, maar houdt erg van handmatig stikken, net als een kleermaker. En zij ziet deze steken dan ook als haar eigen signatuur. Canan heeft wereldwijd diverse belangrijke exposities gehad waaronder de 10th Triennale Papier 2020-Musee de Çharmey, Zwitserland June 2020.

Recentelijk is zij lid geworden van het Grafiek Platform Nederland. Een overzicht van haar werk is te vinden op de website: https://canantopaloglu.com/

Canan Topaloglu-Hermans exposeert van 2 augustus t/m 2 oktober in Galerie Mildam, Schoterlandseweg 37,8454 KB Mildam. Openingstijden vrijdag t/m zondag van 14.00 – 17.00 uur.