Samen bouwen aan de Ecokathedraal

Stapelgek? Graag!

Op zaterdag 12 september zal de eerste Open Stapeldag gehouden worden in Mildam op het terrein van de Ecokathedraal. Lees meer ›

Galerie Mildam-Papierkunst

Canan Topaloglu-Hermans is van Turkse afkomst en woont al een paar jaar in Aldeboarn. Zij heeft een Grafische opleiding gevolgd in Ankara en oa lessen aan The Art Student League, New York. Canan werkt het liefst met papier in al zijn verschijningsvormen. Haar werk bestaat uit 3 onderdelen. Lees meer ›

Onderduikershol bij Geele Bosch

Oldeholtwolde/Mildam – Dinsdagmiddag 30 juni jl. was de officiële opening van het onderduikershol bij de Boerencamping De Geele Bosch aan de Ottersweg in Oldeholtwolde. De handeling werd verricht door de wethouder Roelof Theun Hoen, samen met de eigenaren van de camping, Bill en Ella Ros, door het onthullen van het infobord over het onderduikershol. Initiatiefnemer Karst Berkenbosch hield in bijzijn van een aantal bezoekers een boeiend verhaal over de WOII in de regio en speciaal het verhaal over het neergestorte vliegtuig in Oosterstreek, waar de acht bemanningsleden om het leven kwamen. Roelf Theun Hoen had een verhaal over de verzetsman dr. Verdenius die ook onderduikers onderdak verschafte. Hij woont nu in dat pand waar Verdenius huisarts was en daarom heeft hij extra interesse gekregen in onderduikers. Lees meer ›

MILDAM OOGST

Zaterdag 19 september 2020 van 11 tot 15 uur op het speelveld bij de boomgaard.

Je kunt net als voorgaande jaren oogst van de zomer, planten (stekjes en zaaigoed), producten (zelf gemaakte jams, chutney’s, hapjes) en creaties (schilderijen, kaarten, sieraden, houtsnijwerk) komen verkopen, ruilen of kopen. Of neem je muziekinstrument mee en kom ons feest opvrolijken. Lees meer ›

Een virtuele Elfstedenfietser in Mildam

Op tweede Pinksterdag stapte Sander Kraak aan de Molenlaan op zijn racefiets om als een van de 50 deelnemers virtueel toch de Elfstedenfietstocht te rijden, ook weer georganiseerd door de Friese vereniging. Hij had daarvoor zijn hometrainer verbonden aan een PC met daarop het programma Zwift zodat hij zijn eigen resultaten kon vergelijken met die van de andere deelnemers. Gelukkig begon de tocht al om 5 uur, want het was prachtig weer. Er was veel belangstelling, vooral toen Simone Scheffer van omrop Fryslân hem interviewde in een live TV programma. Er waren spandoeken en een heuse stempelpost. Af en toen mocht hij een paar minuten van de fiets om wat te drinken en pannenkoeken te eten. Desondanks was het wel zweten en afzien. Iets na twaalven zaten de 235 km erop.

Nota infra

In overleg met de aannemer zijn 27 april en 5 mei vastgesteld als vrije dagen voor de medewerkers van NOTA INFRA.

Dat is voor 27 april (Koningsdag) gebruikelijk, maar voor de aannemer is dat de 5e mei (Bevrijdingsdag) niet jaarlijks het geval. Dat is eens in de vijf jaar een vrije dag en laat dat nu net dit jaar zijn.

 Er zijn deze beide dagen geen medewerkers aanwezig.

Musical Vrolijke Frans

NIEUWE DATA MUSICAL VROLIJKE FRANS

Oudehorne – Op 20, 21 en 22 maart zou de Musical Vrolijke Frans plaatsvinden, maar op 12 maart werd i.v.m. het coronavirus door de overheid bepaald dat grote bijeenkomsten van meer dan 100 personen niet mochten plaatsvinden. Dat was het einde van de musical. 

Echter, de organisatie heeft nieuwe data gepland: de musical gaat door op 13, 14 en 15 november.

Lees meer ›

Koningsfeest afgelast

Mededeling van het Oranje comité

Het coronavirus heeft Nederland in haar greep. De afgelopen weken heeft de overheid verschillende maatregelen getroffen met betrekking tot deze wereldwijde epidemie.

Als commissie zijn ook wij genoodzaakt maatregelen te treffen en adviezen te volgen. Dit betekent dat het Koningsfeest dit jaar op 27 april definitief is komen te vervallen.

Nestkastjes in de straat – Natuurlijke bestrijding eikenprocessierups

In samenwerking met het Nordwincollege en de vogelwacht hangt de gemeente Heerenveen nestkastjes op in de strijd tegen de eikenprocessierups.

Nestkastjes in de straat
In samenwerking met de plaatselijke vogelwachten hangen we 500 mezenkastjes op in de gemeente Heerenveen. We zetten in op de routes waar veel eiken langs de openbare weg staan. Ook bij u in de straat worden nestkastjes opgehangen.

De nestkastjes zijn gemaakt door werk/leerbedrijf Buitengewoon in Heerenveen en zijn voorzien van een marterblok. Dit beschermt de jonge vogeltjes tegen rovers.

Lees de volledige brief voor meer informatie: brief bewoners Nestkastjes EPR

Zomerfeest Katlijk Mildam 2020 gaat niet door!

Zomerfeest Katlijk Mildam 2020 gaat niet door!

Gelet op de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft het bestuur het moeilijke besluit moeten nemen om dit jaar het zomerfeest af te gelasten. We vinden dit ontzettend jammer, maar aangezien een gedegen voorbereiding niet meer mogelijk is plus een wereld vol onzekerheden, kunnen wij helaas niet anders dan concluderen dat het maatschappelijk niet verantwoord is om het feest te laten plaatsvinden. De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, vrijwilligers, sponsoren, bands en alle andere betrokkenen staat voorop.

In 2021 zijn wij terug en hopen we er samen met jullie een prachtig feest van te maken!

Zet dan ook alvast 17 – 20 juni 2021 in de agenda!

Top