Wandelen in de omgeving Mildam

In de omgeving van Mildam is het fantastisch wandelen. Zowel het Plaatselijk Belang als Hans Bijen hebben voor u routes ter beschikking gesteld.

Korte wandelroute Plaatselijk Belang Mildam
Deze route is ongeveer 5,5 km lang. De route gaat in hoofdzaak door bos, over deels verharde maar grotendeels ook onverharde wegen en bospaden. In het natte seizoen kunnen delen van de route modderig zijn, waterdichte schoenen of laarzen zijn dan aan te raden. De wandeling is geheel bewegwijzerd door middel van witte pijlen. Deze zijn voor het grootste deel aangebracht op de paaltjes van het wandelnetwerk Friesland, in een enkel geval ook op lantarenpalen of hekken.

Voor de liefhebbers van de routepaaltjes uit het wandelnetwerk, volg de volgende nummers: 40-18-17-16-35-4-37-5-61-41-40. De nummer in de beschrijving verwijzen hier ook naar.De wandeling start en eindigt in Mildam bij het Hof van Schoterland aan de Schoterlandse weg. Tegenover het Hof van Schoterland staat routepaaltje nr 40. Ga hier de Molenlaan in en volg verder de witte pijlen. Tussen nr 16 en nr 35 loopt de route langs de achterkant van de Ecokathedraal. Als u bij het informatiebord even naar links gaat (ipv rechts de route te volgen) kunt u via de “achteringang” de Ecokathedraal betreden. Dit maakt geen deel uit van de route, als u de Ecokathedraal op hetzelfde punt weer verlaat kunt u de route weer vervolgen. Na nr 4 komt u op het landgoed Oranjehoeve. De wandeling gaat hier geheel door bosgebied. Uiteindelijk komt u uit op de Schoterlandseweg, waarna u terugloopt naar Mildam.

Bekijk en/of print hier de gehele route

Wandelsite van Hans Bijen
U kent de omgeving al van haver tot gort? Hans Bijen woont sinds maart 2016 aan de Weversbuurt en heeft hier sindsdien al vele voetstappen liggen. Hoogstwaarschijnlijk ook op voor u onbekende plekken! Eenieder kan op de wandelingenlijst van Nederland zijn favoriete omgeving, afstand en route kiezen. Met een plattegrondje met startpunt en GPS-coördinaten voor op de mobiel, wordt lopen op onbekende paden een makkie. Met bijna 600 routes van zo’n 4 tot 15 km is er voor elk wat wils wel iets geschikt te lopen. Kijk voor meer info op www.stappenmethans.nl

In het kader van Leeuwarden culturele hoofdstad 2018 hebben de plaatselijk belang verenigingen van Mildam. Katlijk en Bontebok ook verschillende activiteiten georganiseerd. Er zijn o.a. fiets- en wandelroutes uitgezet.