Expositie Ulbe B Tijmstra


Evenementgegevens

  • Datum:

Expositie schilderijen Ulbe B Tijmstra (1953 – 1983) in Galerie Mildam
Ulbe B. Tijmstra werd geboren in 1953 te Zwagerveen en bracht zijn latere jeugdjaren door in Drachten. Van jongs af aan zwierf hij graag rond in de velden en de bossen. Die voorliefde voor en bewondering van de natuur bleek een blijvende inspiratiebron te zijn in zijn werken.
In Groningen volgde en behaalde hij eerst de MO Tekenen en Handenarbeid. Daarna voltooide hij zijn opleiding op de vrije afdeling van Academie Minerva te Groningen.
Ruimtes om in te kijken, maar altijd landschappelijk, zo omschreef de kunstenaar zelf zijn werk. Veel van zijn werk is daardoor heel toegankelijk. Een vertrouwd thema dat in allerlei variaties voorkomt zijn afgerukte boomtakken. Deze symboliseren de diffuse grens tussen leven en dood in een landschap dat de eeuwen lijkt te trotseren. Gefixeerd in verf, in opvlammende kleuren tonen ze de kwetsbaarheid, de desolate vergankelijkheid, maar ook de voortdurende beweging die in de natuur heerst.

Deze expositie is te zien in Galerie Mildam, Schoterlandseweg 37, Mildam, van zondag 1 augustus t/m vrijdag 1 oktober 2021. De officiële opening vindt plaats op 1 augustus om 14.30 door kunstenaar Bert Klaver in het bijzijn van familieleden van de overleden schilder.
Openingstijden galerie: vrijdag tot en met zondag van 14.00 – 17.00.
In de Tsjerkepaad periode op zaterdagen open vanaf 13.30 tot 17.00 (t/m 11 september).