PIET DEUNHOUWER OPENT ZIJN LAATSTE EXPOSITIE


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

In Galerie Mildam is vanaf zondag 2 februari t/m vrijdag 3 april 2020 nog één keer het werk van kunstschilder Deunhouwer te zien voor het publiek.

Piet Deunhouwer, een oude bekende in Friesland, werd geboren in 1928 en volgde een opleiding tot illustrator/reclametekenaar aan de Academie voor de Beeldende Kunst, eerst in Rotterdam en daarna in Den Haag.

Hij woont sinds 1972 in Friesland. Middels zijn docentschap aan het Andreascollege in Drachten en de tekencursussen die hij gaf, heeft hij velen de liefde voor kunst en tekenen bijgebracht.

In de talrijke exposities laten zijn schilderijen de realiteit zien, maar met een ongebreidelde fantasie waardoor hij tot het surrealisme wordt gerekend.

In deze laatste terugblik op enige van zijn werken laat hij, nu hij zijn penselen heeft neergelegd, nog éénmaal zien wat schilderen voor hem betekende, zoals hij dat zelf verwoordt:

“Schilderen is voor mij:
Eten en drinken
Ademhalen
Passie en vrede
Geluk en vertwijfeling
Kortom: Leven”.

Opening door de kunstenaar tijdens het Open Huis van 2 februari om 14.30. De leden van het Kunst Kollektief van galerie Mildam zijn deze middag ook in het kerkje om uitleg te geven over hun werk.

Locatie: Galerie Mildam, Schoterlandseweg 37, 8454KB Mildam
Openingstijden: vrijdag tot en met zondag 14.00- 17.00

Welkom!