Schilderijen van Epko Cordèl en Jolanda Gilhuijs


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

In t kerkje van Mildam is vanaf 4 oktober werk te zien van het echtpaar Epko Cordèl en Jolanda Gilhuijs.Epko groeide op in Bolsward en kwam op zijn 17e  in Joure te wonen, waar de Rotterdamse schilder Gerrit van Bruggen op zijn pad kwam. Van hem leerde hij de eerste fijne kneepjes van het schilderen. Epko studeerde aan de Groningse academie Minerva (1977 t/m 1983).
Epko Cordèl en Jolanda Gilhuijs wonen en werken in de voormalige Burgemeester Harmsma school aan de Stationsweg in Gorredijk.
Na het afstuderen aan kunstacademie Minerva te Groningen is Epko als kunstschilder aan de slag gegaan. Op veler verzoek is hij in 2006 gaan lesgeven, en zo kwam Jolanda Gilhuijs als leerling op zijn pad. Nu verzorgen zij samen schildercursussen in hun schilderschool Cordèls Kunstkliniek waar zowel de beginnende als gevorderde schilder terecht kan.
Het werk van Epko en Jolanda is te zien bij Galerie  Mildam, van 4 oktober t/m 20 december, Schoterlandseweg 37,  8454KB  Mildam. Openingstijden: vr-, za- zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. Elke eerste zondag van de maand is er Open Huis.