December expositie Galerie Mildam

December expositie in Galerie Mildam

Van 2 t/m 17 december exposeert Betsy Wierda uit Heerenveen met een aantal schilderijen uit haar collectie Kunst door Kijken in Galerie Mildam.

De inspiratiebron voor deze schilderijen, is de stijl van Tamara de Lempicka, een Poolse art deco-schilderes, geboren in 1898.

Betsy Wierda schildert op doek vanwege de structuur van het linnen en het geeft haar een creatieve inspiratie! De materialen die ze gebruikt zijn olieverf en acrylverf, de kleuren voornamelijk aardetinten. Een aantal bijzondere werken zijn in zwart en wit gemaakt.

Mystieke gezichten zijn in veel van haar werken te vinden. Sinds haar jonge jaren schildert ze al in verschillende stijlen. Ze begint te schilderen als ze iets ziet wat haar raakt of boeit op dat moment. Ze laat graag de creativiteit vrij gaan tijdens het schilderen.

Tijdens het Open Huis van 2 december zijn de leden van het Kunst Kollektief voltallig aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Ook Betsy Wierda is er dan om over haar werk te vertellen. Ook de tijdelijke expositie van schilderijen/collages van Sylvie Boersma (Leeuwarden) is nog t/m 17 december te zien.

Het trio Tjerk Busstra (piano), Marcel van Bergen (gitaar) en Hilma Smits (zang) zorgt deze middag voor de muzikale noot. Zondag 17 december is de laatste openingsmiddag van het kerkje voor 2017. Het trio zal dan o.a. kerstliedjes ten gehore brengen. Deze middag staat er voor de bezoekers een hapje en een drankje klaar.