Aanmelden APPELTAARTENWEDSTRIJD

Teveel appels in je tuin? Grijp dan je kans op een prijs! Op de Mienskipsdei van 15 september, tevens Mildam-Oogst-markt, gaat de keukenprins(es) van het beste appelbaksel met een handige mengkom plus accessoires naar huis.
We hebben een lange zomer achter de rug, de scholen zijn weer begonnen, maar … hoe houd je dat vakantiegevoel nog even vast? Inderdaad: door mee te doen aan de appeltaartenwedstrijd! ‘Heel de mienskip bakt’ beloofden we een professionele jury, dus geef je snel op en maak kans op die prijs. Aanmelden voor de wedstrijd kan nog tot 8 september. De wedstrijd staat open voor inwoners uit Bontebok, Katlijk en Mildam. Plaatselijk Belang geeft de ingeleverde taarten een code zodat de vakjury ‘blind’ kan proeven en beoordelen op uiterlijk, smaak, originaliteit e.d. De jury heeft een gedegen achtergrond. Zo weet pomoloog Peter van der Minne veel over appelsoorten, Kwartier Noord uitbaters Paul van Koppen & Carolien Sutherland en broodbakker Jesper van Veen zijn experts in taartstructuur en smaak en gedrieën zijn ze bovendien gevoelig voor ‘het oog wil ook wat’.
Nog even dit. Elke appelsoort en vorm mag, evenals toevoegingen van kruiden, noten en/of vers fruit
Lever de taart in op de PLUS Mienskipsdei van 15 september tussen 11 en 12 uur op het speelveld ingang Van Aylvalaan in Mildam. Na de prijsuitreiking om 13:30 uur mag je je eigen taart eten, schenken, mee terugnemen of op onze markt verkopen.
Doen! Maar eerst nog even aanmelden op pbmildam@hotmail.com of bij Alie Rusch, tel. 841130.