Expositie Galerie Mildam

KAYAKO ISHIKURA EXPOSEERT HANDGEMAAKTE TASSEN

In galerie Mildam, Schoterlandseweg 37, zijn vanaf 5 augustus de bijzondere creaties van Kayako Ishikura (1977) te zien. Zij werd geboren in Shimane, Japan en is in 2000 afgestudeerd aan de Tama Art University in Tokyo. Sinds 2002 maakt zij tassen onder het label “hanaha”, opgericht met haar jongere zus. “Hana” betekent bloem en “Ha” betekent blad. De Chinese karakters van bloem en blad komen beide terug in hun namen. De ontwerpen van “Hanaha” zijn vaak geïnspireerd op de natuur, dieren, bloemen en planten. De tassen worden volledig met de hand en heel veel liefde en zorg gemaakt. De vormen van de tassen zijn puur en simpel om aangebrachte applicaties volledig tot hun recht te laten komen.

In 2008 is Kayako verhuisd naar Nederland en tot op dit moment maakt zij haar tassen voornamelijk voor haar klanten in Japan. Nu wil zij graag de mensen in Nederland kennis laten maken met haar werk. “Het maken van een draagbaar kunstwerk waar u gelukkig van wordt, dat is mijn doel” aldus Kayako.

U kunt Kayako ontmoeten tijdens het Open Huis van 5 augustus aanstaande tussen 14.00 en 17.00. Ook de leden van het Kunst Kollektief van de galerie staan die middag voor u klaar om uitleg te geven over hun werk.

Deze expositie is te zien tot en met 5 oktober van vrijdag tot en met zondag (in augustus ook op donderdag). Meer info: www.galeriemildam.nl