Expositie Galerie Mildam Ann van Deijl

Expositie ‘Beelden’ van Ann van Deijl

Op zaterdag 4 februari 2017 opent Galerie Mildam het nieuwe seizoen.

Naast de vaste exposanten, exposeert beeldhouwster Ann van Deijl haar beelden.

Periode:   4 februari t/m 31 maart 2017

Plaats:  Galerie Mildam, Schoterlandseweg 37, Mildam

Openingstijden:        vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 t/m 17.00 uur

Ann van Deijl (1955) woont en werkt in Heerenveen. Zij heeft haar opleiding gevolgd bij Gosse Dam (Kollum). Haar werk bestaat voornamelijk uit mensfiguren en portretten. Zij gebruikt de menselijke vormen als uitgangspunt voor haar expressieve beelden. Deze menselijke vormen zijn de drager van metaforen.
De figuren vormen samen een thema, bijvoorbeeld bij ‘Danse de la vie’ dat de verbondenheid met het leven verbeeldt.
Bij latere beelden worden vormen en lijnen teruggebracht tot de essentie, waardoor de kern, de ziel van het beeld, zichtbaar en grijpbaar wordt.
De portretten hebben een naturalistische uitstraling waardoor de kijker de persoonlijkheid van de geportretteerden leert kennen.
Geïnspireerd door beeldhouwers als Maillol, Eja Siepman en Eppe de Haan wordt het werk steeds ‘strakker’ en werkt Ann van Deijl in haar beelden met vlakken en lijnen die beweging en emotie suggereren. De kijker wordt daardoor geprikkeld dieper te kijken.
Klei en was zijn de materialen waarmee de beelden worden gemaakt.
Als het beeld klaar is, wordt een mal van gips om het beeld gemaakt. Deze mal wordt gebruikt om daarna het beeld in aluminiumcement te gieten en later dit ruwe beeld te bewerken. In een aantal gevallen worden beelden ook in brons gegoten. Met uitzondering van het brons-gieten, wordt alles door Ann van Deijl zelf gedaan in haar atelier.

Werken in opdracht is voor Ann van Deijl uitdagend om zo dicht mogelijk bij de bedoelingen van de opdrachtgever te blijven. De intenties te verbinden met de inzichten van haar als beeldend kunstenaar. Dit geeft haar nieuwe inspiratie.
De uitdaging voor de komende periode is, om naar steeds strakkere beelden te gaan, om op die manier met meer abstracte lijnen de emotie en beweging van de menselijke figuur weer te geven.

Tijdens het Open Huis van 4 februari 2017 zijn alle leden van het kunstenaars kollektief (waaronder ook de twee nieuwe leden Mathijs Huitema/olieverf schilderijen en Gerbrand Tuinstra/aquarellen) aanwezig. Ook Ann van Deijl is deze middag in het kerkje aanwezig om bezoekers meer te vertellen over haar werk.

Open: vrijdag tot en met zondag van 14.00 – 17.00.