Hoe heurt het eigenlijk? …. In Mildam!

Wijkbeheer van de gemeente heeft PB Mildam gevraagd om bij de inwoners van Mildam aandacht te vragen hoe ze kunnen omgaan met het groenafval. Wijkbeheer heeft namelijk de laatste tijd regelmatig gemerkt dat groenafval in groenstroken en (droge) sloten werd gedumpt. En zoals iedereen weet is dat natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig zijn er verschillende goede alternatieven; allereerst natuurlijk de groene gft-container (en als 1 niet genoeg is, is het mogelijk er een 2e bij te vragen). Verder kun je groenafval voor niets naar het afvalbrengstation in Heerenveen brengen en snoeiafval wordt op verzoek zelfs opgehaald, zie ook .

 

Hoe we met het groenafval fatsoenlijk omgaan, geldt eigenlijk ook voor een aantal andere onderwerpen, om ons dorp mooi en leefbaar te houden.
Iedereen is het waarschijnlijk wel eens met de stelling dat afval in de afvalbak thuishoort en niet gaat zwerven. Helaas komen we toch wel eens zwerfafval in Mildam tegen, zou zo mooi zijn dat dit verdwijnt en in afvalbak of in de eigen container terecht komt.
Ook hondenpoep en paardenpoep laten we niet liggen, maar ruimen dat op, alle Mildammers zullen dat op prijs stellen.

En onze auto parkeren we op straat en niet in de groenstrook en ook niet op de stoep. Op die manier wordt de groenstrook niet ‘dicht’ gereden en kunnen mensen met een kinderwagen, rolstoel ed er ook gewoon langs.

Als we met z’n allen met bovenstaande rekening houden dan zal het voor iedereen nog prettiger wonen en verblijven zijn in ons dorp.