Iepen Frysk Kampioenskip Tobbedûnsje (Tobbedansen)

 

 

 

Beste dorpsgenoot,

Via deze weg willen wij, Jeugdcommissie Zomerfeest Katlijk – Mildam, u op de hoogte brengen van het meest spectaculaire evenement wat er de komende tijd plaats zal vinden: het Iepen Frysk Kampioenskip Tobbedûnsje (Tobbedansen). Deze geweldige activiteit zal plaatsvinden tijdens het jaarlijkse Zomerfeest, op zaterdagmiddag 16 juni 2018. Nu horen wij u denken: Tobbedansen? Wat is dat nou eigenlijk precies? Tobbedansen is een van de categorieën van de populaire televisieserie Te land, ter zee en in de lucht. Bij Tobbedansen is het de bedoeling om met een zelfgebouwde constructie van een schans te glijden, een (tevens zelfgebouwde) tobbe te lanceren van die constructie en deze zo snel mogelijk over het wateroppervlak naar de bel te laten scheren. Uiteraard spelen snelheid en degelijkheid van de constructie en tobbe een belangrijke rol, maar is het uiterlijk minstens zo belangrijk!

Wij willen u als dorpsgenoot oproepen om buurtverenigingen/vriendengroepen/familie enthousiast te maken om deel te nemen aan dit evenement en een team te vormen! Bouw de snelste, mooiste, meest sensationele constructie, dans uw tobbe op spectaculaire wijze naar de bel en win naast eeuwige roem in het dorp fantastische prijzen!

Een team dat mee doet aan Tobbedansen bestaat uit minimaal 5 personen, waarvan maximaal 3 personen de schans zullen trotseren. Uiteraard mag er met meer dan 5 personen aan de constructie/tobbe worden gebouwd, maar er zullen 5 personen op papier staan.

Geef u snel op, want vol is vol. Uiterlijke deadline voor het opgeven van uw team is vrijdag 18 mei 2018. U kunt u en uw team opgeven door een e-mail te sturen naar katlijkmildam@hotmail.com, met daarin de contactgegevens (06-nummer, voor- en achternaam) van de teamcaptain en uw teamnaam vermeld. U zult dan van ons een formulier krijgen waarin de reglementen staan en een formulier dat u en 4 teamleden zullen moeten ondertekenen alvorens deel te nemen aan het evenement.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u uiteraard ook een e-mail sturen naar bovengenoemd adres.

We hopen ten zeerste dat we u enthousiast hebben gemaakt om deel te nemen aan dit denderende evenement en dat u bereid bent een team op te trommelen om samen met u de schans te trotseren!

Met vriendelijke groeten,

Jeugdcommissie Zomerfeest Katlijk Mildam