Lopers voor Rollers zetten beste beentje voor

Woensdag 12 Juni 2019 was de 17e editie Lopers voor Rollers in Katlijk. De wandeling met 16 rollers en nog meer lopers startte zonnig bij de Thomastsjerke in Katlijk. De kroketten van Kwartier Noord, de oranjekoek van Bakker Verloop en de gift van het ONMKB bleken een groot succes, maar de hoogste lof ging toch wel naar de organisatie en de vele vrijwilligers!

Genieten met uitleg bij De Pauw, een beeld van Rokus Greebe

Bij ontvangst in het Thomastsjerkje kreeg iedereen een kopje koffie/thee en kregen we lekkere oranjekoek van Bakkerij Verloop. Na de koffie stevig de pas erin voor de lopers, want er stond een mooie wandeling gepland van Katlijk naar Het Trefpunt van Mildam. Gelukkig waren, ondanks de voorspellingen, de weersgoden ons goedgezind en met een heerlijk zonnetje werd er gereden over de schelpenpaadjes dwars door de bossen. Klaas Zoetendal, onze jaarlijkse natuurgids, vertelde onderweg kort wat over de flora en fauna van het gebied en de omgeving. Voor sommige ouderen een feest van herkenning want menig kwam uit de omgeving vandaan of was er wel geweest.

Een sprintje na de lunch
In Het Trefpunt van Mildam stond een heerlijke lunch met o.a. beschuit met aardbeien. De kroketten van Kwartier Noord smaakten heerlijk, alles weer fleurig verzorgd door de cateringploeg.
Na een plasje hier en een pilletje daar na de lunch snel de jassen aan en weer naar buiten, want de buienradar liet zien dat het over een klein uurtje toch echt ging regenen! Iets minder tijd om te vertellen onderweg voor onze gids want de spierballen van de lopers moesten even getraind worden. Terug via een andere route naar de Thomastsjerke in Katlijk, de laatste 10 minuten zelfs met een sprintje! Dikke druppels mochten de pret niet drukken… Gelukkig kwamen we allemaal redelijk droog weer ‘te plak’.
Onder het genot van een fris waterijsje, is er gezellig nagepraat met elkaar. Klaas vertelde, droog in de kerk, nog wat over de gelopen route – en over de dieren in de omgeving die een behoorlijke bende kunnen maken van onze nette tuintjes: reeën die de knoppen van de rozen af eten, brutale dassen die heerlijk de engerlingen en emelten uit de mooie grasveldjes graven enzovoort.
Het was een prachtige dag! IJs en weder dienende op naar de 18e editie in 2019!!