Mienskipsdei 15 september

 

Mildam, Katlijk en Bontebok vieren op zaterdag 15 september Mienskipsdei

Zaterdag 15 september is de Mienskipsdei voor de dorpen Katlijk, Bontebok en Mildam. De dorpen vieren hun positieve verbondenheid met feest voor inwoners en bezoekers! Om 10 en om 11 uur kan men vanuit de dorpen starten met een verbindingstocht van 17 of 40 km per fiets. Voor wie slecht ter been is, staat een huifkar klaar die de dorpen tussen 10 en 12 uur met elkaar verbindt. Leuk om overal even rond te kijken!

Elk dorp heeft een eigen spetterend programma van 11 tot 16 uur, in Bontebok zelfs letterlijk op en aan de vaart. In de Zijn-Plek in Katlijk is van alles te leren: schilderen op doek en haiku’s schrijven, terwijl Mildam de altijd succesvolle’ Mildam OOGST op het speelveld uitbreidt met kunst- en ambachtsstands.
Ook aan de kinderen is gedacht, o.a. met boomzaagkunst, wateractiviteiten, een springkussen en meer.

Er zijn prijzen voor inwoners te winnen die de mooiste pompoen of lekkerste appeltaart inbrengen, maar einde dag valt de grootste klapper. Dan dingen inwoners uit die dorpen via zelf verworven ‘PLUS-loten’ voor hun mienskips-initiatieven mee naar een ballonvaart. Bij goed weer stijgen ze meteen op bij De Herberg in Katlijk – waar een gezellige nazit is bij soep met ambachtelijk mienskipsbrood.

Kijk voor meer info op www.plusmienskip.nl

Voor meer info klik hier