Muziekspektakel voor en door 7 dorpen

Op 20, 21 en 22 maart wordt viermaal de megaproductie Vrolijke Frans – de musical opgevoerd. Gemeenteleden van de 7 dorpen Katlijk, Mildam, Oude- en Nieuwehorne en Jubbega, Schurega en Hoornsterzwaag hebben de stemmen verenigd en brengen toneelspel, hedendaagse muziek en een herkenbare boodschap.

Wat is in het leven nu echt en wat is nep? Kunst en kitsch? Glamour en armoede? Een schitterende buitenkant (huis, gezin, carrière) blijkt soms schone schijn. De musical Vrolijke Frans speelt voor het grootste gedeelte af in onze tijd. Het gezin Bernard is pas verhuisd naar een prachtige woning waar 6 eeuwen geleden een klooster van minderbroeders (de Franciscaanse orde) heeft gestaan. Bij de verbouwing vond de familie een icoon met daarop de Heilige Franciscus van Assisi. Het prul moet in de container, maar dochter Clara ziet de waarde ervan in en bewaart hem op haar kamer. Clara voelt zich betrokken bij mensen die leven in armoede. Haar familie gaat echter voor rijkdom en status en heeft niets met de liefdadigheidsdaden van hun dochter en zus.

De dagen erna komt Franciscus bij de verschillende familieleden in hun dromen ‘op bezoek’. Clara wordt aangemoedigd om haar danstalent te benutten. Moeder en vader Bernard krijgen inzicht in de kleine geluksmomenten in het leven. Wanneer blijkt dat de icoon in het programma “Tussen Kitsch en Kunst” enkele tonnen kan opleveren, staat de familie voor een dilemma…..

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een groot koor en een complete band. Dirigent Hans Jonker heeft oude liederen en hedendaagse muziek weten te combineren in een pakkende aanvulling in het verhaal. Regisseur Uulke Hoekstra heeft het beste uit alle spelers weten te halen, waarvan het merendeel voor het eerst op de planken staat!

Wilt u weten hoe het afloopt? Kom dan naar één van de vier voorstellingen in de kerk in Oudehorne op 20, 21 en 22 maart. U / jij bent van harte welkom. Kaartjes zijn verkrijgbaar a €7,50 (incl. 2 consumpties) voor volwassenen, kinderen t/m 14 jaar €5,-.

Kaartjes zijn te reserveren via mail musicalvrolijkefrans@yahoo.com of telefonisch via Janette Porte telnr. 0513 542 071 of via Jantje Jonkman telnr. 06 31 53 78 76. Bij uw reservering graag uw naam, aantal volwassenen/kinderen en de datum (en eventueel middag/avondvoorstelling op zondag) vermelden. U kunt uw kaarten afhalen en afrekenen op één van de afhaalmomenten:
– Donderdagochtend 6 februari: 8.30-10.30 uur, De Vallei in Oudehorne
– Zaterdagochtend 8 februari: 10.00-11.00 uur, De Beage in Jubbega
– Vrijdagavond 14 februari: 19.00-20.00 uur, De Vallei in Oudehorne
– Dinsdagochtend 18 februari: 9.30-11.00 uur, it Trefpunt in Mildam

Speeldata:
Vrijdag 20 maart, 20.00 uur
Zaterdag 21 maart, 20.00 uur
Zondag 22 maart, 15.00 uur en 20.00 uur

Locatie: kerk in Oudehorne, Schoterlandseweg 20.