Nieuw in Galerie Mildam – Mixed Media werken van Vera Damhuis

Vanaf zondag 6 oktober 2019 exposeert Vera Damhuis haar robuuste mixed media werken in Galerie Mil-dam. In de getoonde werken en tekeningen laat ze haar fascinatie voor de flora en fauna rondom sloot en plas op originele wijze zien. Het natuurlijke kleurgebruik, de bodemvondsten, het experimenteren met allerlei soorten materialen, de inzet van schedeltjes, vondsten en zwanenmosselen en meer ‘slootjuwelen’ vormen samen kleine odes aan het Friese landschap. Dit alles in de mix met een vleug humor en originaliteit.

“Het verwonderen, nieuwsgierig zijn en oog hebben voor kleine zaken ontstond bij mij al op jonge leeftijd. Bodemvondsten, de natuur in de weilanden rondom het dorp Wijtgaard waar ik opgroeide, het experimenteren met tekenmaterialen als pen & inkt waren voor mij een natuurlijke aanzet tot doen. Tekenen doet me ‘landen’ en dat is ‘healing’ voor een hoofd wat altijd vol zit met ideeën en fantasieën.

Ik ben een autodidactisch illustrerend schilder en schilderend illustrator, daarnaast een verzamelaar, schrijver en verteller.
Op dit moment werk ik als museum-educator bij het Historisch Centrum Leeuwarden en het Museum Joure. Daarnaast geef ik als freelancer advies en ontwikkel ik materiaal voor erfgoed educatie en kunst- en natuureducatie projecten t.b.v. het basisonderwijs, NME’s en musea”. Vera Damhuis

Verslag juryrapport Verhalen in het Landschap (= kunstenaarswedstrijd n.a.v. LF2018; van de ongeveer 140 deelnemers werd Vera Damhuis tot één van de 10 winnaars uitgeroepen):

‘In de afgelopen maanden heeft Vera laten zien dat ze tot veel meer verdieping van haar onderwerp is gekomen. De serie beelden toont een sterke samenhang wat betreft inhoud en vormgeving. Ze weet het onderwerp met veel speelsheid en humor te verbeelden. Het werk heeft een natuurhistorisch educatief element en wordt illustratief genoemd. Haar werk is authentiek, eigenzinnig en ze gaat met haar beeldtaal haar eigen gang’.

Het werk van Vera is te zien bij Galerie Mildam, van 6 oktober t/m 15 december, Schoterlandseweg 37, 8454KB Mildam. Openingstijden: vr-, za- zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. Elke eerste zondag van de maand is er OpenHuis, dan zijn alle kunstenaars van de galerie aanwezig.