Nieuwe expositie in Galerie Mildam – fotograaf Pieter Tonnis de Graaf-

Nieuwe expositie in Galerie Mildam van – fotograaf  Pieter Tonnis de Graaf-

Opening van deze tentoonstelling tijdens het Open Huis van zondag 4 februari om 14.00 uur (te zien t/m 31 maart).

In de tentoonstelling RUAH toont Pieter Tonnis de Graaf  divers fotografisch werk, geïnspireerd door de tocht, de wind, de alomtegenwoordige lucht (ruah, wyn, asemje)

 

 

 

Ruah:  is het Hebreeuwse woord voor “wind, geest en ook adem”. Galerie Mildam is gevestigd in het voormalig Nederlands Hervormde kerkje uit 1726. Het speciaal voor de galerie gecreëerd werk, maakt gebruik van de in de kerk aanwezige luchtverplaatsingen.

 

Pieter Tonnis de Graaf, beeldmaker is in 2017 afgestudeerd aan de Fotoacademie. Hij experimenteert met oude fotografische technieken en zelfbouwcamera’s. Zijn specialiteit is tri-colourfotografie. Hiermee maak hij met een zelfgebouwde pinholecamera (camera zonder lens) op locatie kort na elkaar telkens drie zwart-wit foto’s die hij vervolgens na een speciale kleurenbehandeling samenvoegt tot één nieuw beeld. Het resulteert in beelden waarin het tijdsverloop een heel eigen dimensie geeft aan de beleving van het moment. In de expositie Ruah toont hij ook het werk Ecocathedraal. Gemaakt in Mildam’s Ecokathedraal.

Zijn fotoreeks Vlinder is tevens te zien in deze expositie, naast het werk van de vaste exposanten van Gallerie Mildam , Schoterlandseweg 37, Mildam, openingstijden vanaf 4 februari elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur.

Op 4 februari start ook Hilma Smits als een van de vaste exposanten in de Galerie. Zij exposeert prachtig keramiek. Zeker de moeite waard om ook eens te bekijken.