Oranjewoud Festival in Ecokathedraal

Oranjewoud Festival in Ecokathedraal

Van 1 t/m 5 juni wordt alweer de zesde editie van het Oranjewoud Festival gehouden. En dat gebeurt niet alleen in Oranjewoud zelf, maar ook in Mildam. Dit jaar is de ecokathedraal opgenomen in het programma. Op zondag 4 juni (1ste Pinksterdag) worden er twee uitvoeringen gegeven door Ludwig, een collectief van gedreven musici dat de komende jaren meewerkt aan het Oranjewoud Festival. Op het programma staat “De zingende zonderling”, waarmee een muzikale versie van de ecokathedraal gecreëerd wordt. En u mag meedoen!

Ludwig heeft in de afgelopen periode een aantal mogelijk locaties bekeken en deze inspirerende omgeving gekozen voor dit concert. Komt u hun inspiratie delen of er nog iets aan toevoegen?

Volgend jaar is het Oranjewoud Festival onderdeel van Culturele Hoofdstad 2018. Het festival zal dan  langer duren en een uitgebreider programmering kennen. Ook Mildam wordt daarin weer opgenomen. Onze bedoeling is de inwoners van de dorpen zo veel mogelijk bij het festival te betrekken. Dat kan onder andere door het verstrekken van informatie over de concerten en andere activiteiten. Ook voor een hapje en drankje in de Proeftuin bent u welkom. En natuurlijk als vrijwilliger of vriend van het festival.  Wilt u meer weten over het programma of kaarten bestellen, kijk dan op www.oranjewoudfestival.nl. Hebt u belangstelling om vrijwilliger of vriend te worden, stuur dan een mail maar vrienden@oranjewoudfestival.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Het Oranjewoud Festival behelst meer dan alleen “muziek maken”. We streven naar “verbinding”, met de omliggende natuur, met de bewoners in de omgeving, andere genres in de muziek. Via samenwerking met Talant worden mensen met een beperking betrokken en samen met Ateliers Majeurs zijn er activiteiten voor kinderen. Deze onderdelen van het programma én de gratis concerten worden mede mogelijk gemaakt door de sponsors en de vrienden van het festival.

We hopen u dit jaar als bezoeker te mogen begroeten!