Oud & Jong eten met smaak van Van Smaak

De super-bevoorrader van eten voor ouderentehuizen en thuiswonende ouderen geeft doorgaans in alle stilte de maaltijd aan de deur af. Op verzoek van de Ouderenwerkgroep kwam er een openbare proeverij voor ouderen én scholieren van de Tjongerschool.

fruitspiesjesOud en jong van Mildam moeten meer mengen, vinden beide partijen. De Tjongerschool zou graag ouderen verwelkomen, in de lessen of daarbuiten. ‘Breek in de week’ op de woensdag is daarvoor een prachtig moment. Combineer dat met de wens van lokale senioren die een isolement van andere leeftijdscategorieën willen vóór blijven en je hebt een succesformule!

Van SmaakOp woensdag 22 juni was de aftrap met een proeverij op school. Of nee, vanwege de erg lage tafeltjes en stoeltjes: in de voetbalkantine. De gratis warme maaltijd van Van Smaak was in eerste instantie voor een dertigtal ouderen bedoeld, de kinderen aten hun eigen lunch op. Maar daarna kon er worden opgeschept: van rodekool met appeltjes of schorseneren met runderstoof of broccoli met zalm tot en met nasi en kipsaté. Er was zoveel, dat alle kinderen ook een bordje konden krijgen.

Van Smaak wil hun producten promoten – en heeft en passant een nieuwe doelgroep aangeboord.
De kids lieten zich overigens ook niet onbetuigd: met door de Coop gesponsorde vruchten maakten ze de heerlijkste fruitspiesjes voor de ouderen. Al verdween er best wat in jonge mondjes. Van Smaak, de Ouderenwerkgroep en de Tjongerschool – inclusief de schoolkinderen – waren dik tevreden met het leuke initiatief.