Senioren onthaald door ONMKB

Het regionale ondernemersverband ONMKB bestaat al 50 jaar. Reden voor de club om ‘de soos’ te trakteren op een onvergetelijke middag. Op zaterdag 23 november kwameruim honderd ouderen uit de hele regio naar Hof van Schoterland om te genieten van cabaret ‘Twee recht, twee averecht’. Het werd een serieus-hilarische middag.


Frontale confrontatie’ zelfs, volgens het programma van deze cabaretgroep van twee Janetten, Lucilaen Alie. In sappig Stellingwerfs en helemaal afgestemd op de ouderendoelgroep passeerden diverse trends de revue. Van ‘timemanagement’ en een ‘cursus i-phone gebruik’ tot en met het digitale doktersadvies, het 10-minutengesprekje met de verpleging van je moeder en tv programma’s van omroep Max, alles kwam langs. Herkenbaar, bleek wel uit reacties van de zaal, die regelmatig betrokken werd bij de krasse uitspraken op het podium.

Ook uit Nieuwehorne kwam men naar Mildam.

Naast alle lachsalvos waren er ook serieuze thema’s – met een knipoog en een kwinkslag. Want wie herkent niet het nachtelijk wakker liggen met ‘ballen in je benen’ of de kansenén risico’s van datingsites om het eeuwige alleen-zijn te doorbreken? In tweemaal drie kwartier kwam dit ondermeer langs – met tot slot geweldige meezingers (Mexicoohóóó) en swingnummers.

Onderonsje in de pauze met leden van het cabaret.

De ondernemers van Oude-/Nieuwehorne, Mildam, Katlijk en Bontebok (want daar staan die letters voor) mogen ieder jaar wel iets vieren! De soos zal er vast wel voor zorgen dat het marsepeinen blokje ‘50’ op de oranjekoek dan wordt vervangen door 51, 52, 53 enzovoorts.

Voor wie de laptop niet schuwt of een slim buurmeisje of kleinzoon heeft: kijk ook even op

http://www.tweerechttweeaverecht.nl/ om lekker na te genieten.