Uitnodiging democratiefestival van burgemeester Tjeerd van der Zwan

 

Beste mensen,

U bent van harte welkom om met ons mee te gaan naar het Democratie festival in Nijmegen op 31 augustus. We vinden het geweldig wat u allemaal gedaan heeft voor onze gemeente en bieden deze geheel verzorgde dag graag aan. Alle inwoners van de gemeente mogen mee, dus vraag uw buurman, kinderen of vrijwilliger uit het dorp mee. De dag draait om het vieren van de democratie, ontmoeten van (on)bekende mensen en met elkaar in gesprek gaan. We willen graag met zoveel mogelijk mensen naar dit festival, om te inspireren en nieuwe vormen van democratie een kans te geven.

Wat is er te doen op het festival?
In Nijmegen worden onderwerpen besproken die elke Nederlander aangaan. De hoofdthema’s zijn: werk & inkomen, gezondheidszorg, duurzaamheid, onderwijs & jeugd, en samenleven. Het festival biedt een podium om je mening te verkondigen, met elkaar in gesprek te gaan, verdiepende vragen te stellen en kennis te maken met interessante Nederlanders, zoals Hugo Borst, Annemarie van Gaal en minister Kajsa Ollongren. Maar er is ook van alles te doen, zoals workshops, sportclinics en theater.

Programma 31 augustus
’s Morgens vertrekken we om 7.30 uur vanaf het Abe Lenstra stadion met een bus en starten met een lekker ontbijt. Tijdens de rit is er een kort interactief programma om met elkaar in gesprek te komen. Op het festivalterrein krijgt u consumptiebonnen en is iedereen vrij om zijn tijd te besteden. We vertrekken rond 17.00 uur weer uit Nijmegen en zorgen voor wat lekkers en drinken in de bus. Om 19.30 uur zijn we weer terug in Heerenveen.

Informatie
Alle informatie over het festival staat op de website www.democratiefestival.nu. Vindt u daar geen antwoord? Bel dan op maandag of donderdag met Mirjam Jansen (0513) 617 700 of mail naar griffie@heerenveen.nl.

Gaat u mee?
Geef dan voor uiterlijk 8 augustus van alle deelnemers naam, mailadres, telefoonnummer en woonplaats door aan griffie@heerenveen.nl. Op dinsdag 27 augustus sturen we nog een mail met daarin de laatste informatie over het programma.

Met vriendelijke groet,

Tjeerd van der Zwan
Burgemeester gemeente Heerenveen