Vacaturebank Mildam, vrijwilligerswerk

Informatie tbv hulp bij activiteiten Groener Mildam:Gevraagd: organisator/coördinator projecten van Groener Mildam

De afgelopen 4 jaar hebben Judith van Tongeren en Yvonne Meesters als trekkers van Groener Mildam een aantal projecten in het kader van de dorpsvisie Mildam 2025 samen met vrijwilligers en wijkbeheer gerealiseerd:

– Mildam OOGST (jaarlijkse oogstmarkt rond half september op het speelveld)
– Mildam ZAAIT (jaarlijkse markt op Koningsdag op het parkeerterrein bij de sportvelden)
– Onderhoud wandelroute rond Mildam en door Oranjehoeve (kleine snoeiwerkzaamheden)
– Bloemen/bollenlint (bij de entree van Mildam)
– Fruitboomgaard op het speelveldje met oude rassen appels en peren van Fruit yn Fryslân, waarbij een boom geplant is voor elk kind dat in 2017 en 2018 in Mildam werd geboren
– Communicatie over onderhoud van het Puntersbosje (aan de Wissel – Aylvalaan)

Judith van Tongeren is per 1 januari 2019 gestopt met haar rol als trekker van Groener Mildam.

Yvonne Meesters zoekt per direct iemand die samen met haar de bestaande projecten organisatorisch wil onderhouden en coördineren.
Daarbij kunt u denken aan het jaarlijks organiseren van de zaai- en oogstdag, het benaderen van groepen vrijwilligers voor onderhoudswerk aan boomgaard, bloemenlint en wandelpaden, het plannen van activiteiten, het maken van flyers, foto’s, versturen van mail, het zorgen voor koffie/thee en wat lekkers op locatie van de werkzaamheden.

Er zijn al groepjes vrijwilligers voor het bloemenlint en er is ook een snoeigroep voor de wandelroute. Voor de boomgaard hebben de eerste vrijwilligers zich aangemeld, maar daar kunnen we nog wel wat meer mensen gebruiken.
De gerealiseerde projecten zijn van en voor ons allemaal en hopelijk ook met elkaar. Het is gezellig en verbindend om met elkaar een paar uurtjes aan het werk te zijn aan een van deze projecten.
Er worden voorlopig geen nieuwe projecten opgestart. Het gaat om het onderhouden van de bestaande projecten, die alleen een succes kunnen worden als ze breed gedragen worden.

Voor info of vragen: Yvonne Meesters (0513-681569 of ysm.meesters@gmail.com)