Drukste wintermarkt ooit!

 Over de Wintermarkt van 30 november hoorden de deelnemende locaties louter positieve geluiden. Een permanente bezoekersstroom trok door ons dorp. Het verliep inderdaad ‘supergoed’, zoals relatieve nieuwkomer De Geele Bosch meldde. Hof van Schoterland, waar veel bezoekers voor koffie of een smakelijke lunch neerstreken, noemde deze boerderijcamping aan de Ottersweg ‘een grote aanwinst voor de Wintermarkt Mildam’. Een groot deel van de 58 stands

was in De Geele Bosch te vinden, van hobbysmid en pannenkoekenbakster tot schmink-talenten voor de kids. Gastvrouw Ella had de touwtjes losjes in handen terwijl zoon Michel met afgeladen huifkarren h-e-w pendelde naar Mildam.

It âlde tsjerkje verwerkte meer bezoekers dan in het hele jaar en het Trefpunt bij de Tsjongertsjerke overtrof zichzelf met bekende en enkele nieuwe stands (breimachine uit 1920, papiersnijwerk!). Ook bij Bloemisterij Trienke Reitsma was het een drukte van jewelste en menigeen wilde wel even binnen kijken bij buurman Middelste Dam. Daar verleidde een partytent met terras-heater en een grote pan snert de mensen tot een bezoekje, met aan de overkant van de weg een poffertjeskraam die goede zaken deed.

Een groot succes, mede door het schitterende winterweer! Er trokken ruim 1.000 kijkers en kopers door het versierde dorp, waar bovendien een draaiorgel en diverse trekzakspelers klonken. Dat de Middelste Dam en ‘t Boekenhaagje hun gebruikelijke standruimte hadden gehalveerd, was aan het gedrang ter plekke voelbaar maar bleek geen ramp.

Mogelijk zelfs dat een Lentefair in 2020 Mildam wéér op de kaart kan zetten, en dan liefst met het bloemenlint als feestelijke welkomstgroet.